De Nacht van de Infographic

5 maart 20.00 uur - 6 maart 02.00

Dit jaar organiseren we iets nieuws: De Nacht van de Infographic. Een digitaal mini-congres en hackathon die doorgaat tot in de kleine uurtjes. Wij moeten (net als jij) even bijkomen van dit idee. We zijn dus ook nog druk bezig met het samenstellen van een programma. Een invulling daarvan laat dus nog even op zich wachten, maar het thema kunnen we alvast verklappen: Data en de Verkiezingen.

 

In grote lijnen gaat de Nacht van de Infographic er zo uitzien:

Op 5 maart om 20 uur gaan de digitale deuren open en begint de avond met een mini congres: inspirerende sprekers en lightning talks over data tijdens de verkiezingen. Voor de echte diehards moet de nacht dan nog beginnen. Vanaf 23 uur start de online hackathon: we maken teams en gaan in kleine groepjes aan de slag, en we leggen de lat hoog: we gaan verkiezings-'problemen' oplossen met information design. Kunnen we een verkiezingskaart ontwerpen die de stemverhoudingen in Nederland beter laat zien? Kunnen we de parlementaire democratie uitleggen in één infographic? Hoe zou Nederland eruit zien als we een districtenstelsel hadden? Of misschien heb jij zelf een idee wat je zou willen oplossen.

Grote vragen, maar geen vraag is groot genoeg om te beantwoorden met visualisatie. En dat willen we dus doen met jullie. In de nacht van 5 op 6 maart.

We hebben hier ongelofelijk veel zin in. We hopen je 5 maart digitaal te zien.

Mis niks van onze plannen en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Stay up-to-date and sign up for our newsletter.

Our sponsors
Stichting Infographicscongres Nederland

WG Plein 600 

1054 SK Amsterdam 

kvk 52066215

Get in touch: