top of page
RP-P-OB-82_edited.jpg

Masterclass

Experimenteren met GIS

Op donderdag 1 september organiseren we in samenwerking met de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen een workshop waar geodata en geo-visualisatie centraal staan. Door geo toe te voegen aan je eigen infographic-praktijk ontstaan er veel nieuwe interessante mogelijkheden. Maar dit brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. De Geodienst biedt je wegwijs in deze mogelijkheden en valkuilen van de geo-wereld. Ze zullen dit illustreren met vele mooie voorbeelden.

We gaan vervolgens zelf aan de slag met QGIS om zo inspirerende geo-visualisaties te maken. We beantwoorden daarbij vragen als: Hoe brengen we het politieke landschap het beste in beeld en wanneer draagt 2,5/3D wel bij aan een goede kaart? Neem vooral ook je eigen vragen mee. Deze workshop is voor iedereen die meer wil leren van geo-visualisaties en er is geen voorkennis van QGIS of andere GIS-tools nodig.

Deze workshop geeft je de handvaten om meer te variëren in geo-visualisaties. Jouw kaarten zullen daardoor beter aansluiten bij het verhaal dat jij wil vertellen.

Locatie

Rijksuniversiteit Groningen, Centrum voor informatietechnologie

Adres

Nettelbosje 1, 9747 AJ Groningen

Tijd

13:00 - 18:00

Taal

Nederlands

Experimenteren met GIS

1 september 2022, Rijksuniversiteit Groningen

Heb je al een early bird-ticket? Dan kun je een los ticket voor de workshop kopen.

bottom of page